Tuinontwerp

Een sfeervolle tuin begint met een doordacht ontwerp. Tuinontwerpster Marij Obers neemt ruim de tijd om je wensen op een rij te zetten. Wie zijn de gebruikers? Wat doen zij in de tuin? Is er een oplossing nodig voor containers en fietsen? Wil je kunnen eten uit de tuin?

Persoonlijk

Welke stijl spreekt je aan? En welke sfeer? Marij put uit een schat aan ervaring en creativiteit en helpt je bij het vinden van de antwoorden. Ze houdt rekening met het ruimtelijke effect van elementen. Ze ontwerpt met heldere lijnen, duurzame materialen en een gevarieerde beplanting.

  • Er kan vaak meer dan je denkt. Door de ruimte slim in te delen en ook de verticale vlakken mee te nemen in het ontwerp, smelten het praktische en het natuurlijke samen.

  • In mijn ontwerpen hou ik rekening met de seizoenen. Sommige planten zijn ook prachtig in de winter, zoals de Zonnehoed en siergrassen. De uitgebloeide knoppen en sierlijke halmen geven een mooi silhouet.

    Marij Obers

Beplantingsplan

Marij weet als geen ander hoe bepalend het beplantingsplan is voor de stijl en de sfeer van je tuin. Wil je veel bloemen om te plukken, of vooral groenten en kruiden? Wil je siergrassen in combinatie met vaste planten? Of planten die vogels, vlinders en andere insecten aantrekken? Heb je al eens aan een haag van frambozen gedacht? Marij helpt je bij je keuzes.

Renovatie

Wil je wel eens wat anders met je tuin? Sluit je tuin niet meer aan bij je levensfase? Soms is een kleine aanpassing al genoeg. Een pergola kan extra diepte creëren. Door een pad anders te leggen kan je tuin logischer lijnen krijgen. Of de ingegraven trampoline verandert in een biotoop van waterplanten en -dieren. Mooie, gezichtsbepalende elementen handhaven we zoveel mogelijk.
We kijken met een realistische blik naar je tuin, zodat je niet te veel betaalt.

Totaalplan

Huis en tuin moeten een eenheid vormen. Marij kijkt daarom ook goed naar het karakter van je huis en naar de omgeving. Die betrekt ze bij haar schetsontwerp. Dat spreekt ze met je door en past ze desgewenst aan. Net zo lang tot er een concreet plan ligt waar jij je goed bij voelt. Je krijgt een offerte voor het totale plan, inclusief beplanting en andere materialen.

  • Ik kies graag voor organische vormen. En ik zorg dat je niet alles in één oogopslag ziet.

    Marij Obers
Alvast ideeën opdoen?

Kennismaken met tuinontwerpster Marij Obers?

Bel of mail voor een afspraak. We zijn benieuwd naar jouw wensen.

 076 514 59 56