Intieme en eetbare tuin

Tot jezelf komen

Na een dag hard werken tot rust komen. En genieten van de zelf geteelde groenten en kruiden. Dat waren de voornaamste wensen van de eigenaren van deze tuin.

Zitplekjes

De tuin is omgeven door de hoge bomen van het aangrenzende park. Het bladerdak geeft een intieme sfeer en tuinontwerpster Marij Obers benutte dat optimaal. Ze maakte knusse zitplekjes om van de ochtend-, middag- en avondzon te genieten.

Evenwicht

De bewoners verfden de oude betonschuttingen zelf in een rustige leemkleur, die goed aansluit bij de intieme inrichting. De warme lichte kleur van het ronde terras van Flagstones doet de ruimte groter lijken. Er is evenwicht tussen de verharding en de beplanting. De beplanting zorgt voor kleur en afwisseling door de seizoenen heen.

Biodiversiteit

Veel planten in deze tuin zijn eetbaar. De tomatenplanten, het fruit en een keur aan kruiden zijn op een vanzelfsprekende manier opgenomen in de tuin. De specifieke plantkeuze maakt deze tuin ook aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere insecten. Goed voor de biodiversiteit.

Gerelateerde projecten