Over ons

Kees Koenen & Marij Obers

Kees Koenen en partner Marij Obers vormen samen de drijvende kracht achter Hoveniersbedrijf Kees Koenen. Ze delen de liefde voor de natuur en hun vakmanschap. Sinds 1994 werken ze samen.

Marij: ‘Een sfeervolle tuin is geen statisch plaatje maar een ecosysteem dat elk seizoen verrast. Ik vind het prachtig dat ik mijn liefde voor alles wat groeit en bloeit kan overbrengen. Mijn kennersoog helpt mensen kijken. Als ze zien wat er allemaal kan, gaan ze hun tuin meer waarderen. De tuin is dan geen must meer, maar een lust. Een oase om in te genieten.’

Kees: ‘Een tuin is natuur, die leeft en beweegt. Als je meebeweegt met de natuur, krijg je vanzelf een onderhoudsvriendelijke tuin. Zeker als je met inheemse planten, natuurlijke bestrijdingsmiddelen en duurzame materialen werkt. Dat vakmanschap hebben ook al onze medewerkers in de vingers.’

Onze werkwijze

Aan een mooie tuin kun je veel plezier beleven. Een sfeervolle tuin verdient dan ook professionele aandacht in tuinontwerp, tuinaanleg en onderhoud. Hoveniersbedrijf Kees Koenen werkt in Breda en omgeving en zorgt ervoor dat je het hele jaar door van je tuin kunt genieten.

Samen

Een prettige tuin maken we samen. Jij hebt je wensenlijstje over functies en sfeer, wij onze creativiteit en kennis. Bij elk budget kunnen we een plan bedenken. Zo ontstaat een tuin die past bij jou en je leven. We houden rekening met de gebruikers: zijn er kleine kinderen, pubers? Geregeld een flink gezelschap, behoefte aan een intieme rustplek?

Hergebruik en duurzaamheid

We gaan uit van wat er al is: een mooie heester, een karaktervolle boom of een stapel stenen. Tegels uit de ene tuin kunnen bijvoorbeeld hergebruikt worden als muurtje in een andere tuin. Uiteraard altijd in overleg met jou als klant. We kiezen voor duurzame houtsoorten als Douglas, Eiken, Kastanje of Acaciahout. We werken met accu-gedreven machines en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen.

Modern en sfeervol

Veel mensen willen een moderne en strakke tuin, met veel dezelfde beplanting. Vaak vanuit het idee dat je een tuin kunt inkaderen en op die manier onderhoudsvrij maakt. Maar wij zien een tuin niet als een kant en klaar product. Een tuin is natuur, die leeft en beweegt. Als je meebeweegt met de natuur, krijg je vanzelf een onderhoudsvriendelijke tuin.

Onderhoudsvriendelijk

Ons advies: zet lekker veel planten in je tuin. Op die plaatsen groeit geen onkruid en liggen geen tegels die vies kunnen worden. Kies planten die passen bij de hoeveelheid zon en de bodem. Die gedijen goed en je hebt er nauwelijks omkijken naar. Sommige planten zijn oersterk en zeer makkelijk in het onderhoud. Met veel verschillende plantensoorten krijgen ziektes minder kans.

Spreekt onze manier van werken je aan?

Bel of mail voor een afspraak. 

 076 514 59 56